Over Dorrie

Opleiding Docerend Musicus

Dorrie TrompDorrie heeft piano gestudeerd aan het conservatorium in Zwolle. In 2000 is zij afgestudeerd Docerend Musicus. Naast het reguliere muziekonderwijs, heeft ze een dubbele stageperiode gevolgd om zich te kunnen specialiseren in het werken met de kleurenmethode. Deze kleurenmethode wordt zowel voor dyslectische kinderen als slechtzienden en mensen met andere beperkingen gebruikt. Naast het werken op muziekscholen in Zwolle, Echten, Hoogeveen, heeft zij in Nijmegen op de Lindenberg pianoles gegeven, aan reguliere cursisten.

Pianolespraktijk

In 2001 is zij in Rheden haar eigen pianolespraktijk gestart. De leskamer  is met twee instrumenten sfeervol ingericht door Dorrie. U krijgt les op de vleugel, de begeleiding is op de piano. De praktijk heeft een aparte ingang, een portaal, een wachtruimte met een speelhoek voor de kleintjes, een zithoek voor de ouders en een leeshoek voor de liefhebbers.

Optimale ontwikkeling

Voor Dorrie is het belangrijk dat er een klik moet zijn met de leerling.

Dorrie: “Als je goed contact hebt met de leerling, kun je de talenten zoveel mogelijk ontwikkelen. Als je de leerling positief en enthousiast benaderd en  zijn/haar kwaliteiten naar boven tilt,  kun je eruit halen wat erin zit en het plezier in het pianospelen bevorderen.”