Lessen

Kennismakingsles

Als je belangstelling hebt voor pianolessen bij Dorrie, kun je door te bellen een kennismakingsafspraak maken. Deze afspraak wordt in overleg  gemaakt. Tijdens de kennismakingsles kun je aangeven wat je motivatie is om te willen leren pianospelen.

Je bent altijd welkom voor een kennismakingsles

Kinderen

Voor kinderen wordt  er lesgegeven vanaf 4 jaar. Vaak zijn de ouders daar direct bij betrokken om het studeren thuis te kunnen begeleiden. Vanaf 7 jaar kunnen kinderen thuis zelfstandig studeren en de lessen volgen. Kinderen met leesproblemen – slechtziend / dyslectisch – kunnen in aanmerking komen voor de kleurenmethode, zodat ze op een kindvriendelijke en speelse manier leren pianospelen.

Lessen voor alle leeftijden en alle niveausPubers en volwassenen

Pubers en volwassenen kunnen zelf aangeven welke muziek hun voorkeur heeft, klassiek of liever modern. Beide zijn mogelijk. In goed overleg wordt de lesmethode bepaald.

Alle stijlen zijn mogelijk, klassiek en modern

Instrumentarium

Je krijgt les op een BOSTON vleugel in de sfeervolle leskamer, waar ook een YAMAHA piano staat die vaak gebruikt wordt voor begeleiding.

Lessen

De pianolessen worden meestal individueel gegeven. Voor beginnende leerlingen duren de lessen 30 minuten. Ze worden wekelijks gegeven op een afgesproken tijdstip en dag. Ook gevorderde leerlingen kiezen  voor wekelijkse lessen. Lessen van 45 of 60 minuten, die  om de week plaats vinden zijn ook mogelijk.  Deze worden in overleg met de leerlingen gepland. Er wordt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds les gegeven, van maandag t/m donderdag.